Cataracta – fotókiállítás

2016. szeptember 12.

A kiállítás helyszíne: Zsolnay Kulturális Negyed – E78 – Kemence Galéria

A kiállítás megnyitójának időponja: szeptember 15. 17.00

A kiállítás időtartama: szeptember 15. – október 14.


Hajdú D. András 1981-ben született Budapesten. Angol nyelv és irodalomból szerzett diplomát 2012-ben, szakdolgozatát az amerikai háborús fotográfiáról írta. Fő érdeklődési területe a dokumentarista fotográfia, elsősorban a magyar és kelet-európai valóság megörökítése. Sorozatai közül több éveken átívelő munka eredménye. Gyakran használ multimédiás eszközöket. Jelenleg szabadúszó és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola fotóriporteri tagozatán tanít. Számos díjat nyert különböző rangos pályázatokon, többek között elnyerte a Pictures of the Year pályázat első díját 2015-ben, tizenkilencszeres Magyar Sajtófotó Pályázat-díjas (háromszor nyerte el a nagydíjat és kétszer a Munkácsi Márton díjat). Három alkalommal kapta meg a Pécsi József Ösztöndíjat, illetve a Robert Bosch Alapítvány ösztöndíját, továbbá háromszor nyerte el a Hégető Honorka multimédia díját és 2014-ben elsőként a Hemző Károly díjat. A Cataracta fotósorozata története: Dr. Hardi Richárd szemorvos és szerzetes húsz éve gyógyít Afrika szívében, a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Richárd a két magyarországnyi területű megye központjában, Mbuji-Mayiban dolgozik, a térség egyetlen jól felszerelt műtőjében. A hétéves Mbedji mindkét szemére megvakult a szürkehályog miatt három évvel ezelőtt. A műtétet igazán gyönyörű, de egyben megrendítő képekkel dokumentálta Hajdú D. András. A sorozatot már kiállították Bécsben és Budapesten is, a jövőben pedig Brüsszelbe is eljut.

Jegyárak: Ingyenesen megtekinthető!

Szervező: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

NYITVATARTÁSI REND
Az E78 – Kemence Galéria az E78 épület nyitvatartási rendjéhez igazodva látogatható: hétfő–péntek 10.00–18.00-ig.
Hétvégén és ünnepnapokon az E78 kizárólag rendezvények esetén, illetve 18.00 után az esti rendezvények végéig tart nyitva.
Az E78 rendezvényeiről személyesen Infopontjainkon, vagy a www.e78.hu és a www.facebook.com/e78.Pecs oldalakon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!