Adventi hangverseny

2016. november 29.

Idén immár 8. alkalommal lesz adventi hangverseny karunkon december 7-én, este 8 órakor, a Szigeti úti aulában.

Az ingyenes koncertet a hallgatók kezdeményezték 2009 decemberében, amit aztán a Dékáni Hivatal, valamint a HÖK és az EGSC is támogattak. A próbáknak, az együttléteknek köszönhetően sok hallgatóról és oktatóról derült ki, hogy nem csak az orvostudományokban jeleskednek, de a zenében, az irodalomban és a táncban is járatosak. A hangverseny mára a kar egyik meghatározó éves eseményévé vált, bár szereplői évről évre változnak. Szerencsére a külföldi hallgatói létszám növekedésével egyre többen jönnek közülük is fellépni.

Komoly közösségszervező erejük is van ezeknek a bemutatkozásoknak: az első fellépések hatására megalakuló The Voicebox kórus évekig meghatározta a kar zenekedvelő hallgatóinak életét, akik a heti két próba mellett egyéb fellépésekre is jártak, sőt, közös táborozásokat is szerveztek. Ez a kórus ugyan idén megszűnt, ám ez nem jelenti azt, hogy az idei koncertről hiányozna a közösségi ének, mert az ugyancsak évek óta működő norvégTinnitus képviselni fogja ezt. Mellettük hallhatjuk a Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet kórusát is, most először, mert eddig csak intézetük karácsonyi összejövetelein énekeltek.

 

A december 7-ei, két felvonásból álló ünnepségen hallhatunk egy áriát, hangszereseket és énekeseket zongorakísérettel, önálló zongoradarabokat, újdonságként egy hegedű-fagott párost, és egy hét fős zenekart is.

 

 

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!