A Kiváló Gyógyszerészi Gondozásért díj első helyezettje lett dr. Lankó Erzsébet

2016. december 2.

Dr. Lankó Erzsébet, a Pécsi Tudományegyetem klinikai szakgyógyszerésze az EGIS Gyógyszergyár és a Magyar Gyógyszerészi Kamara együttműködésében alapított „Kiváló Gyógyszerészi Gondozásért” díj 1. helyezettjeként Dr. Hodász Istvántól, az EGIS Gyógyszergyár vezérigazgatójától vehette át oklevelét.

 

Lankó Erzsébet a díjat a klinikai gyógyszerészi szolgálat kialakítása, a gyógyszerészi gondozási szakmai irányelvek fejlesztése és a területen kifejtett oktatási tevékenysége nyomán végzett áldozatos munkájáért kapta.

Sokan talán nem is gondolnák, de a kórházi-klinikai gyógyszerészek is aktívan gondoznak betegeket, elsősorban krónikus betegségben szenvedő vagy nagy értékű gyógyszereket szedő betegek gondozásában van a gyógyszerszeknek kiemelt jelentősége. Erzsébetnek van olyan betege, akit már öt éve ismer és gondoz. Ennek a kórházi gyógyszerészi szolgáltatásnak fókuszpontja például a beteg-együttműködés javítása, interakciók szűrése, vagy dokumentációk elkészítése. Az adminisztrációs feladatokban való együttműködés az orvos kollégák számára is hasznos tevékenység. A kórházi-klinikai gyógyszerész abban is segítheti a betegeket, hogy személyes kapcsolatával csökkenti a kórházi közegtől való félelmét, hosszú távon stabil pontként áll a betegek rendelkezésére a terápiája vonatkozásában.

Erzsébet már 9 éve dolgozik korhazi gyógyszereszként a PTE Klinikai Központban az I. Belgyógyászati Klinikán, napi munkáját Kereszturiné Orosz Anikó és Orbánné Ágoston Magdolna segítik, valamint szorosan együttműködik a KK Gyógyszertár munkatársaival.

Gratulálunk Erzsébetnek a díjhoz és az elvégzett munkájához!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!