Égi Fruzsina a vizsgák mellett a súlyemelő Európa-bajnokságra is készül

2016. december 5.

pecsiujsag.hu 2016.12.04.

 

A napokban beköszöntő vizsgaidőszak a legtöbb egyetemista számára komoly megmérettetést jelent, pláne, ha orvosnak készül a hallgató. Akad azonban, aki magasabbra teszi a lécet, és a számonkérés előtt még „kiruccan" egy Európa-bajnokságra. Égi Fruzsináról van szó, aki a pénteken kezdődött U23-as súlyemelő kontinensviadalon képviseli Magyarországot.

A mosolygós, huszonhárom éves hölgy hosszú utat járt be, amíg rátalált a súlyemelésre. Úszással kezdte, majd következett a kézilabda, aztán a cselgáncs, sőt, még, a táncművészettel is barátkozott egy ideig. Három évvel ezelőtt aztán beköszöntött a súlyemelés korszaka, amely azóta is tart.

- Megtetszett, hogy egy kívülről egyszerűnek tűnő gyakorlat végrehajtása valójában mennyi technikai tudást, pontosságot, robbanékonyságot, hajlékonyságot és erőt igényel - kezdte Égi Fruzsina, aki élő bizonyítéka annak, hogy - az általánosítással ellentétben - egy súlyemelő is lehet nőies. - Elsősorban a sportág összetettsége fogott meg, illetve az, hogy mindig van hova fejlődni, csiszolni a technikán - tette hozzá.

A Pécsi Súlyemelő Egyesület (PSE) versenyzője az elmúlt időszakban folyamatosan fejlődött, így kiérdemelte, hogy Magyarországot képviselje a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon Izraelben.

- Alapvetően heti öt alkalommal edzek, de az Eb-re való felkészülés során ez hétre nőtt, illetve edzőtáborban is jártam. Már a célegyenesben vagyok, így az elmúlt napokban már a technika finomítására került át a hangsúly. Mindent megteszek, hogy legyőzzem önmagam, szeretném az egyéni legjobb eredményemet megjavítani. Hogy ez helyezésben mit jelenthet, a versenyen kiderül.

Az Európa-bajnokság mellett azonban van még egy terep, ahol helyt kell állnia: nem is akárhol, a Pécsi Tudományegyetem orvosi karán.

- Nem a legkönnyebb utat választottam azzal, hogy versenysportban és az orvosi egyetemen is a tőlem telhető legjobbat szeretném nyújtani.Rengeteg szervezést igényel, hogy minden rendben menjen. Ehhez elengedhetetlen a családom támogatása, az egyetem, valamint az edzőim és társaim segítőkészsége, megértő hozzáállása. Másrészt nagyon jól kiegészíti egymást a kettő: egy nagy versenyre felkészülés és egy fontos vizsgára való tanulás lélektanilag hasonló kihívásokkal jár. Többször előfordult, hogy motivációt tudtam meríteni az egyikből a másikhoz.

Elszántságból most sincs hiány, Fruzsina már alig várja, hogy szerdán megmutathassa tudását. 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!