Határokon átívelő kapcsolatok

2016. december 9.

Új Dunántúli Napló 2016.12.09 - 14. oldal

Mindig előre: élen járnak a külső bevételek felkutatásában

 

A PTE ÁOK Immunológiai és Biotechnológia Intézete és az elődjéül szolgáló laboratórium a kezdetek óta nagy energiát fordít a külső források felkutatására és bevonására - idézte fel egyik erősségüket az intézet alapítója. Mindez már az államszocializmus éveiben is így volt, amikor a pályázatok még új és gyanús dolognak számítottak, ám Németh Péter hamar felismerte, hogy az alaptámogatásból legfeljebb a rezsire futja, ahhoz, hogy fejlődni tudjanak, egyéb bevételek szükségesek.

Ezek felkutatása és becsatornázása terén pedig az intézet az élen járt: az ő kezdeményezésükből született meg többek között az eszéki és a pécsi egyetem között az a határon átívelő tudományos-oktatási együttműködés, amely jelentős uniós forrásokat hozott a horvát-magyar határ mindkét oldalára, és reményeik szerint hamarosan további ipari szereplőket is a térségbe vonz.

Saját erőből kutatták fel azokat a pályázati lehetőségeket is, amelyek révén néhány évvel ezelőtt sikerült felújítani és birtokba venni az egyetem egyik elhanyagolt állapotú épületét, amely most a nemzetközi régió egyik legkorszerűbb állatházának ad otthont.

 

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!