Decsi Tamás professzornak ítélték oda a 2016. évi Lions Díjat

2017. január 23.

A Lions Klubok Magyarországi Szövetsége 2017. január 21-én a budapesti Hotel Intercontinental szállodában rendezett központi bálján Dr. Decsi Tamás egyetemi tanárnak, a PTE Klinikai Központ orvosigazgatójának, a pécsi Gyermekgyógyászati Klinika igazgatójának adta át a 2016. évi Lions Díjat.

Dr. Decsi TamásDr. Decsi Tamás egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója elévülhetetlen érdemeket szerzett azzal, hogy közbenjárására az egyetem 2013 óta, a Pécs-Normandia LIONS Clubnak átengedi a normatíva szállásra jutó részét, évi több, mint 1,5 millió forintot. Mint ismeretes, a Pécs-Normandia LIONS Club 1994 év óta üzemeltet ingyenes szülőszállást, elsősorban a Pécsett kezelt leukémiás és tumoros megbetegedésű gyerekek szülei számára. Az 1997. évi egészségügyi törvény előírja, hogy ha a 14 év alatti gyereket elkíséri a szülő a kórházba, a gyermek mellett maradhat a gyógykezelés időtartama alatt. Sajnos a Gyermekklinika nem tudja biztosítani a szülők elhelyezését, ebben nyújt segítséget a Pécs-Normandia LIONS Club. A szállást a szülök a kezdetektől fogva 2016. év végéig, valamivel több, mint 43.000 éjszakára vették már igénybe.

Dr. Decsi Tamás - mint a Gyermekklinika professzora - hosszú ideje áll kapcsolatban a klubbal. Ünnepi rendezvényein rendszeresen részt vett és köszöntőiben mindig kiemelte a szülőszállás fontosságát. Többször hangoztatta, hogy az a pszichés támogatás, amit a jelenlevő szülő ad a beteg gyermekének, döntő fontosságú a gyógyítás folyamatában.

A Lions Díjat a szövetség 2012-ben alapította azzal a céllal, hogy országosan ismerjék el azokat a támogatóikat, akik nagymértékben hozzájárultak a Lions szervezetek eredményes működéséhez, a mozgalom ismertségének és sikerességének növeléséhez. A Lions International mozgalom 2017-ben ünnepli alapításának centenáriumát.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara szívből gratulál Decsi Tamás professzor úrnak!

Részletek

2016. évi Lions Díj

PTE hír

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!