Az intelligens szakosodást célzó fejlesztés indult

2017. március 16.

A nemzeti intelligens szakosodás alapú kutatási és innovációs stratégia (S3) megvalósítását célzó, csaknem 3,4 milliárd forintos európai uniós forrásból finanszírozott projekt indult a Pécsi Tudományegyetemen, a felsőoktatási intézmény nyolc karának és klinikai központjának részvételével. A PTE Szentágothai János Kutatóközpontjában kedden tartott projektindító előtt dr. Tóth Kálmán, az egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese újságírókkal közölte: a program az országosan meghatározott S3 stratégia mellett tartalmazza a pécsi egyetem hosszú távú intézményfejlesztési tervének legfontosabb elemeit is.

Ismertetése szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében 2021 júliusáig megvalósuló projekt keretében az egyetem nyolc karát, klinikai központját, illetve több tucat kutatócsoportját fejlesztik.

Tóth Kálmán kiemelte: a januárban indult program elsősorban az orvos-, az egészség- és az élettudományi területeket, a természettudományi és a műszaki tudományterületeket, valamint a társadalomtudományokat érinti. Annak fontos elemének nevezte a kutatói utánpótlás biztosítását, a fiatal doktorandusz hallgatóknak a PTE kutatói állományába történő beépítését.

Forrás

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!