A „PTE hangja” verseny győztese Mino H. Rabenjafimanantsoa, karunk hallgatója lett

2017. április 28.

Mino Rabenja, karunk hallgatója nyerte meg a „PTE hangja” első zenés-énekes tehetségkutatóját, aminek döntőjét csütörtökön rendezték a Zsolnay Negyed E78-as termében.

Mino Rabenja így mutatkozott be:

"Madagaszkárból érkeztem, de jelenleg Norvégiában élek a szüleimmel. Orvostanhallgató vagyok a PTE-n. Szeretek énekelni, ezért is jelentkeztem a versenyre. Ez egy lehetőség arra, hogy azt csinálhassam, amit a tanulás mellett a legjobban szeretek."

A versenyre összesen 48-an jelentkeztek, a döntőbe 12 versenyző jutott be, akik közül négyen voltak külföldi hallgatók.

A „PTE hangja” az egyetemen található tehetségeket hivatott felfedezni és hagyománnyá szeretne válni – ennek jogosultságát pedig az is bizonyítja, hogy zsúfolásig megtelt a rendezvény helyszíne.

A produkciókat három tagú szakmai zsűri értékelte: Vermes Tímea, opera-, operett-, musical énekesnő és színésznő, Lakner Tamás, Liszt Ferenc-díjas karnagy, a PTE Művészeti Kar dékánja, valamint Beck Zoltán, a 30Y alternatív rockegyüttes alapítója, zenész, gitáros és szövegíró, a Zenélő Egyetem projekt megvalósítója.

A nézők az első daltól kezdve az utolsóig színvonalas előadásokat hallhattak. A versenyzők sokféle műfajú dalt énekeltek, és rengeteg érzelmet váltottak ki a közönségből.

A zsűri döntése értelmében a pécsi orvoskar hallgatója, a madagaszkári Mino H. Rabenjafimanantsoa lett a PTE hangja. Mino az oklevél átvétele után elmondta, remekül érzi Pécsett magát, és örül annak, hogy a külföldi hallgatók számára is lehetséges, hogy ilyen rendezvényeken szerepelhessenek. A második helyen Iveszics Inez, a Közgazdaságtudományi Kar hallgatója végzett, míg a harmadik Török Nóra, a Természettudományi Kar hallgatója lett.

A PTE legjobb hangjai lehetőséget kapnak arra, hogy nyáron az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) is fellépjenek, a mostaninál is nagyobb közönség előtt.

Szeretettel gratulálunk a győztesnek!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!