Rangos kitüntetésben részesült az Orvostudományi Kar számos munkatársa a PTE Tanévzáró Ünnepi Szenátusi Ülésén

2017. június 16.

Professzor emeritus, címzetes egyetemi tanári és docensi címek, miniszteri elismerések, valamint a Németh László-díj és a Kiválósági Centrum díjak átadására került sor. A tanévzáró ülésen a habilitáltak és a doktori fokozatot szerzők is átvehették okleveleiket 2017. június 15-én a Dr. Halasy-Nagy József Aulában. A rendezvény egyben a felújított  Dr. Halasy-Nagy József Aula átadója is volt.

Professzor emeritus címet és a PTE címerével ellátott arany kitűzőt vehetett át Dr. Seress László, az Általános Orvostudományi Kar egyetemi az Általános Orvostudományi Kar fejlődése érdekében folytatott kitartó munkája, kimagaslóan példaértékű oktatói, kutatói, és nemzetközileg is messzemenően elismert tudományos tevékenysége elismeréseként.

Kiválósági Centrum díjat vehetett át Ábrahám István az Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanár, az Idegtudományi Kiválósági Centrum képviseletében, Berki Tímea Immunológiai és Biotechnológiai Intézet intézetigazgató egyetemi tanára, az Immunológiai Kiválósági Központ képviseletében.

A PTE Kiválósági Központ Alapító Díj elismerésben részesül Tibold Antal a Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigéniás központ vezető főorvosa és Cseh Mária George Washington University professzora, a Munkatudományi és Foglalkoztatás-egészségügyi Kiválósági Centrum képviseletében.

Habilitált doktori címet vehetett át: Alotti Nasri, a Zala Megyei Szent Rafael Oktató Kórház egyetemi docense és főorvosa, Dézsi Csaba András, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főorvosa, Hrabovszky Erik, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének tudományos tanácsadója, a gyógyszertudományok területén Riba Pál, a Semmelweis Egyetem egyetemi docense, az egészségtudományok területén Rajnics Péter, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház főorvosa

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa sikeres védésük alapján Ph.D. fokozatot ítélt oda az alábbi hallgatóknak az orvostudományok területén:

Cséplő Péter, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány mentőorvosa, Hajnal András Sándor, a PTE Klinikai Központ egyetemi tanársegédje, Ivan Ivic, kutatóorvos, Nedvig Klára, a Zala megyei Szent Rafael Kórház szakorvosjelöltje, Nemes Orsolya, a PTE Klinikai Központ egyetemi tanársegédje, Petykó Zoltán, a PTE Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanársegédje, Rácz Evelin, a Humeltis Kft. kutatója, Révész Péter, a PTE Klinikai Központ egyetemi tanársegédje, Tótsimon Kinga, a PTE Klinikai Központ rezidens orvosa, Werling Dóra, a PTE Klinikai Központ rezidens orvosa.

Az eseményen fellépett a Daniel Speer Brass együttes és a PTE ÁOK norvég hallgatóiból szerveződött a Tinnitus kórus.

A díjazottaknak és az okleveleket átvevőknek szívből gratulálunk, és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!

 

A díjazottak teljes névsora valamint az esemény részletes ismertetése megtekinthető a PTE központi weboldalán: 

https://pte.hu/hirek/tanevzaro_unnepi_szenatusi_ules_jubileum_jegyeben

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!