Hallásjavító implantátumot viselő gyermekek táboroztak Zalaszabarban

2017. augusztus 31.

Idén második alkalommal rendezték meg a zalaszabari KalandoZoo-ban a cochleáris és csontvezetéses implantátumot viselő gyermekek táboroztatását. Az Erzsébet Táborok keretein belül 50 fő részére hirdettek pályázatot, 6 és 14 év közötti gyermekek jelentkezhettek testvérükkel együtt.

A PTE Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikája vállalta a pályázók szüleinek tájékoztatását, adatainak összegyűjtését és feltöltését a program honlapjára.

A tavalyihoz hasonlóan idén is mozgalmas és élménydús volt a táborozás. A klinikáról Tóth Tamás fizikus a gyermekekkel töltötte a hetet, és biztosította az implantátumok optimális működéséhez a technikai hátteret.

A táborvezető, Gerlinger Sándor pedagógus mellett képzett önkéntes segítők is szorgoskodtak a gyerekek körül: ápolók, szurdopedagógusok, és egy felnőtt implantátumviselő fiatalember is.

Az idő nagy részét a kalandparkban töltötték a gyerekek, ahol csúszdázhattak, kipróbálhatták a magas-kötélpályát és a 4D-s mozit is. 

Állatsimogatásra és etetésre is volt lehetőségük, mivel kecskét, alpakkát, kengurut és szurikátát is tartanak a kalandparkban. Az esték során vetélkedőkön vehettek részt, táncolhattak, karaokézhattak, és tábortűz is tarkította a programot. A fiúk nagy kedvence volt a műfüves, kivilágított focipálya, ahol minden nap izgalmas mérkőzések zajlottak. Ellátogattak továbbá a Zalakarosi strandfürdőbe és a Kis-Balaton Ház Múzeumba.

Az idei és a tavalyi sikerre való tekintettel már a jövő évi táborozás tervezése is megkezdődött.

A tábor további képei itt érhetők el.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!