Nekem Szól! Egészségértés díj 2017

2017. október 3.

Számos európai kutatás és program indult az elmúlt néhány évben azzal a céllal, hogy felmérje és fejlessze az emberek egészségismereti szintjét és egészségügyi tájékozódási képességét. Az egészségértés azt jelenti, hogy az érintettek mennyire képesek egészségügyi kérdésekben tájékozódni, az egészségügyi információkhoz hozzájutni, valamint a kapott információkat megérteni és felhasználni. A jobb egészségértés hozzájárul ahhoz, hogy az egyén a saját egészségével, betegségével kapcsolatban megfelelő döntéseket tudjon hozni.

A pályázat az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) jóvoltából a legjobb hazai egészségértést segítő, fejlesztő tevékenységeket díjazza. A pályázat célja az, hogy feltérképezze, és a közvéleménnyel is megossza a legjobb egészségértést, egészségtudatosságot fejlesztő hazai programokat és gyakorlatokat, melyek elősegítik a betegek, illetve a laikusok egészségügyi kérdésekben történő tájékozódását.

kategóriák

  1. Egészségügyi és oktatási intézmények

  2. Egészségügyi szakemberek

  3. Betegszervezetek

  4. Társadalmi, állami és gazdálkodó szervezetek

  5. Újságírók, bloggerek

A zsűri a benyújtott pályázatok szakmai tartalmát, érthetőségét, felhasználó barátságát (pl. megfelelő csatorna, könnyű „használat”), kreativitását és újszerűségét veszi majd figyelembe. A zsűri minden kategóriában egy nyertes pályázót hirdet, akinek a díjazása bruttó 200.000 Ft. A kategória győztesek közül a legkiemelkedőbb kapja a Nekem Szól! Egészségértés 2017 fődíját, ami összesen bruttó 400.000 Ft.

A pályázatra 2017. január 1. és 2017. október 15. között Magyarországon futó egészségértést támogató projektek nevezhetők.

A pályázat benyújtási határideje: 2017. október 15. 24:00 óráig.

További információk

http://aipm.hu/nekemszol

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!