Idén is keresik a PTE Hangját

2018. március 12.

A tavalyi sikeren felbuzdulva, egyben hagyományt teremtve, idén második alkalommal rendezik meg a PTE Hangja elnevezésű tehetségkutató versenyt. Ahogyan a múlt évben, most is az egyetem legjobb hangú hallgatóját keresik.

A tavalyi megmérettetésnek nagy sikere volt, a döntőn színvonalas előadásokat láthattak és hallhattak a nézők, így a szervezők úgy döntöttek, hagyományt teremtenek az eseményből, és idén is megküzdhetnek a PTE "dalos pacsirtái" egymással.

A verseny célja, hogy az eddig az egyetemisták között fel nem fedezett zenei tehetségeket kiemelje, éneklésre buzdítsa őket.

Az egyetem hallgatói közül bárki jelentkezhet, aki betöltötte a tizennyolcadik életévét, rendelkezik hallgatói jogviszonnyal, lehet akár hobbizenész, énekes, vagy olyan, aki szereti a bárzenét, a jazzt, a latin-amerikai zenét, a popzenét, a musicalt vagy az operettet, és szívesen megmérettetné magát a színpadon.

A zsűri szigorú szempontok szerint értékel, fontos a zenei tudás, az intonációs biztonság, a ritmusérzék, a színpadi jelenlét, a technikai felkészültség, a megjelenés, a stílus, az egyéniség, a mozgás, és nem utolsósorban az egyéniséghez illő dalválasztás.

Az első fordulót a Pécsi Est Caféban rendezik március 13-a és 20-a között. A versenyzőket külön az alkalomra összeállított zsűri fogja értékelni, és közülük a legjobb huszonnégy jut tovább.

A második fordulóban már feleződik a győztes jelöltek száma, a huszonnégyből tizenkét hallgató jut tovább a döntőbe, akik majd az élő műsorra készülhetnek, amit a PEN, azaz a Pécsi Egyetemi Napok -1. és 0. napján rendeznek április 25-26-án.

A győztes két fő részére szóló bérletet nyer a 2018-as Sziget Fesztiválra.

Forrás

pecsiujsag.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!